BUF NORD

Gentofte & Lyngby Børne- og Ungdomsfilmklub

Get Adobe Flash player

Historie

I 1978 blev der blandt en gruppe borgere i kommunen, fostret en idé om at, der skulle være en Filmklub for børn og Unge i Gentofte.

Denne ide endte med at man på Danmarks Akvarium holdt en stiftende Generalforsamling og Gentofte Børne- og Ungdomsfilm klub var en realitet. I daglig tale er klubben måske bedre kendt som BUFFEN eller blot BUF.

Den ivrigste initiativtager var vores mangeårige formand Kirsten Meurs-Gerken. Af øvrige medstiftere kan nævnes Eva Broberg, Carsten Røpke og Direktøren for Akvariet Arne Schiøt. Der var naturligvis mange flere, men de nævnte var om man så kan sige de vigtigste fødselshjælpere.

Grunden til at der bruges udtrukket fødselshjælpere er, at Kirsten har udtalt at denne klub nærmest har været hendes lille barn, som hun sammen med bestyrelserne gennem tiden har passet og plejer på fornemmeste vis.

For at blive lidt i samme terminologi, kan man sige at dette barn nu har vokset sig stort og stærkt.

Der naturligvis både været børnesygdomme og teanage­problemer, men klubben er 100 % fit for figth.

Den første sæson 1978-79 havde vi 1120 medlem­mer, og der har siden været stor interesse for film­klubben.

I løbet af få år, kom vi op på et leje omkring 2200 medlemmer og har vel gennem årene vis film for hvad der svarer til ca. 300.000 gæster.

I en årrække foregik tilmeldingen til buffen ved personligt fremmøde udenfor biografen. Grundet den store interesse skulle man stå tidligt op og der er eksempler på at de første har taget opstilling allerede kl. 06:00. Det var et hyggeligt skue, hvor flere havde med­bragt kaffen hjemmefra og bageren inde ved siden af uddelte gratis rundstykker.

Vi er dog kommet et skridt videre, og bruger nu et elektronisk billetsystem til salg af medlemskaber. Måske ikke så hyggeligt, men en del nemmere.

Vi er også kommet på Facebook.


Copyrights © 2013 BUF NORD. Gentofte og Lyngby Børne- & Ungdomsfilmklub